|
ŞİFALI ARMUTLU KAPLICALARI Türkiye’nin en önemli kaplıca sularından biri de Tarihi Armutlu Kaplıcalarıdır.
Bursa-Gemlik ile Yalova-Çınarcık’ın sahil şeridi ortasında kalan Armutlu kaplıcaları yemyeşil bir alanda çam ormanları arasında kalıyor. Armutlu Kaplıcalarında hizmeti veren Sağlık Bakanlığına bağlı Özel statülü Kaplıca Kür Oteli olan Erdilli Termal Otel Bu yıl kendini yeniliyerek Uluslararası düzeyde yerli ve yabancı Turistlere konaklama , Fizik tedavi, terapi ve genel olan dünyadaki bütün masajların vakum dahil uygulandığı bir ünitesi, çamur banyosu ünitesi,Türk hamamı masaj ve kese ünitesi, bay bayan kapalı termal yüzme havuzları, özel jakuzi aile ünitelerinde uzman personel bulundurmaktadır.
Kaplıca kür oteli dışında çam ormanları arasında ahşap konak evleri hizmeti vermektedir.Ayrıca yapımı devam eden deniz ve orman manzaralı ahşap konak evlerini de özel plaj ve özel havuzlarla hizmetini sürdürecektir. Doyumsuz çam ormanları manzaralı , kuş cıvıltıları ve akarsu şırıltıları arasında şifa ve huzurlu bir dinlence yeri olan Otelin, Genel Müdürlüğüne Avusturya – Viyana’dan getirilen 30 yıllık turizm deneyimine sahip Cemal Akın yapmaktadır.
Termal Suyun Faydaları
1 - Boyun, bel, kalça ve diz kireçlenmeleri
2 - Boyun ve bel fıtıkları
3 - Mekanik tipte kronik bel ağrıları
4 - Sportif yaralanmalar, tendinitler
5 - Kronik artritler (Romatoid artrit, Ankilozan spondilit)
6 - Kas romatizması (Fi
bromiyalji)
7 - Felç rehabilitasyonu
8 - Diabetik nevraljiler
9 - Dolaşım bozuklukları
10 - Diz, kalça protez ameliyat sonrası
11 - Ortopeik sekeller
12 - Sportif yaralanmalar
13 - osteoporoz
14 - Kronik idrar yolu iltihaplar
ı ve taşları
15 - Sindirim sistemi hastalıkları (içme olarak da kullanılır)
16 - Genel yorgunluk
17 - Buhar soluma ile bazı solunum sistemi hastalıkları
18 - Vücutta eser miktarda bulunan minerallerin eksikliği
19 - Çeşitli cilt hastalıkları
Yoğun şehir yaşam şartları göz önüne alındığında, tatil artık bir lüks değil, tamamen ihtiyaç olarak günlük yaşamımıza girmiştir. Çok yoğun iş temposu yüzünden tatile çıkamama bahanesi, çok mantıklı değildir.
Dünyanın en çok çalışan toplumlarından Japonya'da "workaholic" (çalışma hastası yada bağımlısı) olarak tanımlanan çalışanlarını firmaları zorla senede en az 15 gün tatile göndermektedir. Çünkü böyle monoton ve yenilenmeye müsade etmeyen çalışma ortamı, bir süre sonra verimliliği, duygusal durumu, motivasyonu ve çalışma arzusunu köreltmektedir.
Yine dünyada oluşan yeni bir eğilim de aktif tatil. Yani açık büfe yemekler, güneş altında saatlerce kalma, aşırı alkol tüketme ve aşırı yeme gibi tatil alışkanlıklarından vazgeçmek. Bunun yerine sakin, egzersiz ve sporu bol, düzenli ve itinalı beslenme ile vücuda bir yenilenme şansını sağlamak.
Bu açıdan bakıldığında deniz kenarındaki tatillerin, başta su sporları olmak üzere spor yaparak, uykuya dikkat ederek, beslenme kurallarına düzenli ve en üst düzeyde uyarak, bedenimize nefes alma şansı sağlamak.
|
|